VegaTerasz

A 10 legbutább kérdés és kijelentés egy vega felé

2020. július 21. - VegaTerasz

Kiemelem, hogy nem ítélek el senkit, és mindenki olyan étkezést folytat, amihez kedve van, mégis nagy örömmel tölt el, amikor egy barátom vagy kedves ismerősöm bejelenti, hogy elhagyja a húsevést. Ha egészen véletlenül kiderül, hogy tizenegy éve húshagyó kedd után vagyok, akkor lesznek páran nagyon…

Tovább

Nyári tejfölös krumplileves gazdagon

Nyáron a hőségben felesleges nagy kalóriatartalmú ételeket enni, jelen költeményünk mégis ad annyi töltést, amivel el lehetünk egy időre. A leves előnyeit amúgy felesleges túlmagyarázni: eszünk is meg iszunk is... Kánikulában kell a folyadék, de ha mellette jól is lakunk, akkor időt spóroltunk meg a…

Tovább

Cukkini fokhagymás sajtbundában petrezselymes krumplival

Könnyed ételekről volt szó mostanában, így már adós voltam egy igazán nagy vendégváró alkotással. A kertben mostanában nőnek a cukkinik, ami egy igazán hálás zöldség, hiszen nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, szinte csak a fantázia szab neki határt. Az újkrumpli is szezonban van, ez pedig a…

Tovább

Piros minestrone

Hívhatjuk átverős levesnek is. Ránézésre borscs, viszont aki megkóstolja, a zimankós Szibéria helyett egyszerre csak Toszkánában találja magát. Szeretek a céklával kísérletezni, mert sok móka forrása, az íze remek, a leve tartalmas, és édesítésre is adja magát. A minestrone meg azért jó dolog, mert…

Tovább

Csicseriborsó pörkölt

Egyszer régen láttam egy főzősműsorban, ahogy egy angol hölgy pörköltet főz. "A jó pörkölt titka..." Ezzel kezdődött egy mondata, és nekem itt fel kellett röhhentenem. Minden tiszteletem a briteké, az építészetükkel és a kert kultúrájukkal, vagy az autó formatervezésükkel kapcsolatosan, de a…

Tovább

Karotinos - szójás lasagne

A vegák rendre próbálkoznak a hús imitálásával - már a lemondó vegák, nem a születettek. Esetemben úgy érzem, ezzel az étellel sikerült a tökéletes csalás. Ezt bármelyik húsevővel meg lehetne etetni úgy, hogy nem venné észre a cserét. Természetesen ilyent nem csinálunk, mert egyrészt mindenkinek…

Tovább

Rakott tészta gazdagon - görögösen

Időnként eljön minden konyhában az a pillanat, mikor az ember minden zegzugban maradékokat talál. Egy darab zöldség itt, egy másik darab ott. Bontott tejföl, édeskömény félbevágva, Három szem krumpli a kosárban, és egy ökölnyi trappista, ami már kezd száradni.. Ez az a pillanat, amikor a legfinomabb…

Tovább

Gombaroló reformkörettel

Az alább leírt recept részben a sajátom, pár trükköt viszont ellestem hozzá innen - onnan. Igazából ez máshogy nem is nagyon megy. A gomba elkészítési módja szinte végtelen, én most a sütős módszert alkalmaztam. A fotó kedvéért csak két darabot formáztam rolónak, mert nehéz feladat sülés és forgatás…

Tovább

Pulled pork burger jackfruittal

Ki mondta, hogy egy vega nem lehet hamburger rajongó? Hála a jákófa gyümölcsének, a vegetáriánusok, sőt ez esetben a veganok is élvezhetik az amerikai, német, totál nemzetközi utcai kaját teli szájjal, szaftosan, gitáros hamburger módra, vagy ahogy tetszik. Hol az átverés? Nincs. Illetve attól függ…

Tovább

Tejszínes laska sült kőttessel és pirított kápiával

A VegaTerasz egy játszótér, egy homokozó, ahol létező és eddig nem létező ételeket teszünk közzé. Az alábbi recept a néha már bántóan cikázó elmém szüleménye, és be kell vallanom, előfordul, hogy valami baklövésnek bizonyul, de nem ez. A laska elkészítéséhez egy másik receptet is felhasználtam,…

Tovább
süti beállítások módosítása