VegaTerasz

Tepsis káposzta szójával

2018. november 21. - VegaTerasz

Tepsis ételről még nem írtunk, így szerepeljen itt egy abszolút húsos kaja imitáció - tepsiben. Hacsak nem fasírtot koppintuk, a szója tűnik az egyetlen mozgástérnek egy vega számára. Legalább is egy magamfajta hétköznapi vidéki fazonnak - mindenféle mélyebb búvárkodást mellőzve. A savanyúkáposzta…

Tovább

Zöld spagetti

Általában szokásom minden köretet összekenni spenóttal, ami szintén egy otthonról hozott örökség. Nálunk létezett kölyökkoromban otthon az az étel, hogy "zöld rizs". Kifőzdékben szoktak furcsán nézni rám, amikor kérem a rizzsel egy tálban a főzeléket. "Tegyem rá?" "Igen." Úgyhogy idő kérdése volt,…

Tovább

Tócsi bulgurral

Ezt a receptet leírni egyszerre könnyű, és nehéz. Helyesebben magát a tócsit (vagy tócsnit, vagy cicegét, vagy prószát - na ugye) elkészíteni könnyű, viszont azt eldönteni, hogy melyik leírás a pontos róla, komoly kihívás. Talán a "tótlángos" elferdítéséből ered - ez az egyébként a kaja…

Tovább

Chilis bab szójával

Vannak, akik szeretik a jó paradicsomos, erős babételeket, és a magunkfajta számára az elképzelhetetlen hogy ezt csak a húsevők élvezhessék. Lényegében a vega chilis bab előállításánál az egyetlen egy fő probléma, hogy a húst mivel pótoljuk. Szójával. Tudom...  Nem sok annyira népszerűtlen étel van…

Tovább

Nyári zöld krémleves

Nyáron felesleges nagy kalóriatartalmú étkeket enni, mivel ha hőség van, a testünk nem kell fűtse magát. A legjobb táplálék ilyenkor a hűtőből elővett hideg krémleves, hiszen a zöldségek rengeteg ásványi anyagot tartalmaznak, ami izzadáskor csak ürül belőlünk. Egyébként azért a levesek a kedvenc…

Tovább

Full-A-Fel

Nagy rajongója vagyok az arab és a török ételeknek. A hummusz, a bulgur, kuszkusz vagy a falafel elég gyakran van nálunk is rotációban, így kitaláltam egy újabb variációját a vegan fasírtoknak. Ez is volt már vendégek elé téve, és teljesen meg voltak vele elégedve. A falafel egyébként egy rém…

Tovább

Vegetáriánus pizza tejfölös alappal

Kevesen tudják, hogy a pizza eredetileg vegetáriánus étel. Az eredeti nápolyi recept szerint kétféle pizza létezik. Az egyik a margherita, amit gyakran pizzakenyér néven jegyeznek a pizzériák Magyarországon, a másik pedig a marinara. Tulajdonképpen mind a kettő végtelenül egyszerűen megálmodott…

Tovább

Nyári kovászos leves tárkonnyal

Tombol a nyár, itt a kovászos uborka szezonja. A kiváló savanyúságnak a leve is sokrétűen felhasználható, de a köztudatban általábban csak a másnaposságra gyakorolt jó hatása él. Anyukámtól tudtam meg, hogy levesalapnak is kiváló. A levest végül vendégvárónak készítettem el húsevő barátaimnak, és…

Tovább
süti beállítások módosítása