VegaTerasz

Zöld spagetti

2018. augusztus 16. - VegaTerasz

Általában szokásom minden köretet összekenni spenóttal, ami szintén egy otthonról hozott örökség. Nálunk létezett kölyökkoromban otthon az az étel, hogy "zöld rizs". Kifőzdékben szoktak furcsán nézni rám, amikor kérem a rizzsel egy tálban a főzeléket. "Tegyem rá?" "Igen." Úgyhogy idő kérdése volt, amíg kidolgozom a zöld tésztámat. Természetesen ismét egy eget rengető felfedezésről van szó, ami senki másnak nem juthatott még eszébe. Ááá, nem. Az összetevők egymás mellett alkalmazása egyesekből ellenérzést válthat ki, hiszen nem biztos, hogy szűkülő szem nélkül gondolunk arra, hogy miféle átfedés lehet például a cukorborsó és a spenót fűszerei között. Hát nézzük!

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó
  • 500 g spenót
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • egy pohár tejföl
  • fél deci olivaolaj
  • őrölt fekete bors
  • egy csomag durum spagetti
  • víz a szószhoz és a tészta főzéséhez
  • Anikó sajt

Elkészítése:

Dinszteljük meg egy kicsit a hagymát, majd amikor már majdnem jó (hagyma helyes dinsztelése ITT), tegyük az edénybe a zöldborsót. Mivel a spenót eléggé eltérő karakterű zöldség, így egy kicsit megmásítjuk a borsónkat. Addig pirítjuk, míg kicsi barna pöttyök jelennek meg rajta. Ezt lehetőleg minél gyorsabban, nagy lángon, különben kiszárad. Ha ez megvan, jöhet rá a spenót - mindegy, hogy pépesített fagyasztott cucc vagy friss vágott levél. Ha utóbbi, akkor egy kicsit többet kell hőkezelni, és több víz kell alá. 5-10 perces rolyogtatás után beállítjuk a szósz állagát. Ehhez a fokhagymát is használjuk, mivel minden esetben sűrít. Beleöntjük a tejfölt, és simára keverjük.
Ha a spenót is megfőtt, beleszórjuk a parmezánt, és pár percig főzzük, sózzuk - borsozzuk.
Fontos, hogy a főtt tésztát azonnal öntsük meg olivaolajjal, és forgassuk jól át benne, így nem fog kihülés után összeragadni. Sajttal megszórva tálaljuk.
Borsó helyett gombát használva egy egészen más ételt kapunk. 

Elkészítési idő: 45 perc
Mennyiség: kb. 5-6 adag

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaterasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4014183835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása