VegaTerasz

Pulled pork burger jackfruittal

2018. december 03. - VegaTerasz

Ki mondta, hogy egy vega nem lehet hamburger rajongó? Hála a jákófa gyümölcsének, a vegetáriánusok, sőt ez esetben a veganok is élvezhetik az amerikai, német, totál nemzetközi utcai kaját teli szájjal, szaftosan, gitáros hamburger módra, vagy ahogy tetszik. Hol az átverés? Nincs. Illetve attól függ kinek. Annak a húsevőnek lehet ez átverés, akinek a kezébe adjuk, megeszi, majd elismerően bólint, hogy egy vega milyen finom burgert csinált. Igen ám, csakhogy itt a zsömlék között egy szem hús sincs.

Hozzávalók:

  • 200 gramm jackfruit "hús"
  • 50 ml étolaj
  • grillfűszer (köménymag, feketebors, pirospaprika, koriander, lestyán, szerecsendió, fokhagymapor)
  • kevés kockázott hagyma
  • hagymakarikák
  • savanyú uborka
  • 4 db hamburgerzsömle
  • 4 szelet cheddar vagy trappista sajt

A jackfruit darabokat egy éjszakára hagymás - fűszeres - olajos pácba tesszük a hűtőbe. Fontos, hogy a sót ne adjuk hozzá, mert kirántja belőle a vizet, és kemény lesz. A pácoláskor csak a fűszerkeverék háromnegyedét használjuk fel.
Másnap jön a sütés. A bepácolt keveréket sózás után jól átsütjük serpenyőben, időnként egy kevés vízzel felöntve. Ez pont annyi legyen, ami pár perc alatt el is fő róla. De első körben érjünk el egy jó erőteljes sütést, a víz csak ezután jön, mintegy megakadályozva a leégést. Ezt 2-3 alkalommal ismételjük. A maradék grillfűszer is ekkor megy a "húshoz". A jackfruit szálas szerkezetű, nem baj, ha időnként erősebben rákeverünk, hogy szét is essen pár darab. A pulled pork a tépett disznóhús, amit akár fél napos sütés eredményeként lehet elérni, ilyenkor szinte foszlik.
Miután készen vagyunk, egy szelet sajtot teszünk a zsömlébe, arra megy a jackfruit, majd hagymakarikák, ubi, és a ketchup, majonéz, mustár, illetve ez a rész fakultatív, tetszés szerint változtatható.
Én még rá is mikrózok kicsit, hogy a sajt szépen megolvadjon.

Elkészítési idő: pácolás éjszaka + 25 perc
Mennyiség: 4 adag


A bejegyzés trackback címe:

https://vegaterasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3214415664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása