VegaTerasz

Fitt raffaello golyók

2018. szeptember 22. - V. Betty

Manapság annyi életmód típus és étkezési szokás kering a köztudatban, hogy ember legyen a talpán, aki el tud igazodni köztük, de főleg, aki megfelelő háttértudás birtokában választani képes, esetleg összekombinálni a számára megfelelőt. Én sem vagyok ezzel másként, néhány év alatt eljutottam oda, hogy egyik terület mellett sem teszem le maximális a voksom, inkább kialakítom azt, ami számomra még tartható, követhető, de mégis egészséges, környezettudatos, testbarát. Bevallom, gyengém az édesség, elméletem szerint az élet édes ízek nélkül meglehetősen szomorú, és "sótlan" lenne. Legalábbis nekem. Vegetáriánus sem vagyok, mindazonáltal elég ritkán fogyasztok húst. Így azt kell mondjam, hogy az oldalon a receptek tekintetében nekem jut a csalóbb, megengedőbb szerep. Számomra azonban szintén nagyon fontosak az edzések, a mindennapos mozgás, beleértve a súlyok emelgetését is. Ezért a megfelelő fehérjebevitelt fokozottan sarkalatos pontnak tartom az étkezésben. No és ha már édesség, hogy ne legyen üres kalóriabevitel csupán, igyekszem azt minél fehérjedúsabban, csökkentett cukor és zsírtartalmú verzióban elkészíteni. Mivel nem rajongok a fehérjeporok és proteinszeletek szörnyű ízeiért, kénytelen voltam egy kis kompromisszummal egyéb édességeket is kitalálni magamnak. Félreértés ne essék, a fent említett táplálékkiegészítőket természetesen fogyasztom, hiszen muszáj. Praktikusságukkal, optimális hatásaikkal semmi nem veszi fel a versenyt. Csak az ízükkel...

Imádom a kókuszos édességeket, köztük a raffaello-t is, de... kicsit sem nevezhető fitt nasinak. Álljon hát itt ma a legpimaszabbul egyszerű raffaello golyó, ami létezik a fitt kategóriában!

Hozzávalók:

  • 500 g zsírszegény túró
  • 100-150 g darált mandula (amennyit felvesz a túró, hogy gyúrható massza legyen belőle)
  • eritritol az édesítésre (adagolása egyéni ízlés kérdése)
  • kókuszreszelék a massza ízesítésére + amennyibe majd a golyókat forgatjuk
  • hántolt egész mandulák
  • vanília aroma vagy vaníliáscukor a plusz ízekért (opcionális)

 Elkészítése:

Igazából nincs bonyolult dolgunk, csak össze kell gyúrni, golyókat formázni, a közepükbe mandulát tuszkolni, majd megforgatni kókuszreszelékben. Nagyon nincs mit részletezni ezen. 

Az interneten található házi raffaello receptekkel az volt a gondom, hogy túl sok vaj, tejszín vagy mascarpone, azaz zsiradék került beléjük, arról nem is beszélve hogy egy kis plusz szénhidrátbombaként a darált kekszes verziók sem nyerték el a tetszésemet. Valahogy mégis össze kell állnia! Hát ezt a problémát küszöbölte ki a felfedezésem, hogy a darált mandula nem csak egészséges, de még extra fehérjét is dob ehhez a kis desszerthez, ráadásul szépen össze is áll tőle a massza, szóval mindenképpen nyerő. Azt nem állítom, hogy felveszi ízben a versenyt a bűnös alteregóival, de tulajdonképpen nem is ez a cél; ez egy nagyon jó változat azoknak, akik vigyáznak a vonalaikra. Valamit valamiért. Nekem maximálisan bevált.

Jó nassolást!

20180922_173859.jpg

Elkészítési idő: 15 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaterasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414191287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meheszsandor 2019.09.18. 15:25:19

Ezt elkészítem a drágámnak, ugyanis vegán és imádta a Raffaellot, az édességekről mondott le a legnehezebben. www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-12-09-2019/ az alapanyagokat pedig online megnéztem, hogy merre tudom beszerezni. Ez az oldal kiváló arra :)
süti beállítások módosítása